AAIG Triathlon er en del af AAIG Atletik, Tri og Motion– vi er triathlonklubben i AAIG.

Hvad er triathlon?

Triathlon består af tre discipliner: svømning, cykling og løb. Derudover kan skiftet imellem de enkelte discipliner betragtes som en 4. disciplin, ikke mindst på de korte distancer, hvor skiftet har særlig stor betydning. Man starter med at svømme, hvorefter man cykler og til sidst løber. Det er således ikke nok at kende til disciplinerne hver for sig, da de skal udføres i forlængelse af hinanden. Man skal øve skiftet fra en disciplin til en anden, samt have en bevidsthed om, hvad hver disciplin kræver for den samlede præstation.

I Aaig triathlon træner vi i vinterperioden svømningen i svømmehallen i Arena Aabenraa, og i sommerperioden Open Water i triathlons svømmesø i Røllum eller på Sønderstrand (samt alle mulige andre steder, hvor det er muligt). OW kræver som regel en kun våddragt, svømmebriller og evt. en havtaske.

I sommersæsonen cykles på asfalt – dvs. på racercyklen. Hvor og hvornår aftales som regel via triathlons facebookgruppe. Løbetræning foregår enten sammen med Motionsafdelingens løbere eller på anden måde.

For at holde træningen vedlige i vintersæsonen kører en del af triathleterne i Aaig mountainbike.

AAIG Triathlon afholder hvert år i august Danmarks ældste stadig eksistrende triatlon stævne – Aabenraa Triathlon, som i 2024 har 40 års jubilæum.